צום יום כיפור לאשה בהריון בסיכון לאחר הפלות

שלום וברכה, לא ממזמן שאלתי לגביי צום יו״כ בהריון לקראת חודש שביעי.. ואחרי 2 הפלות מוקדמות לפני שנה וחצי בערך. בגלל הסיטואציה שהייתי מרגישה חולשות וסיחרור וכו׳ התרתן לי לשתות כוסית מיץ ענבים כל 9 דק. ברו״ה עכשיו אני מרגישה יותר טוב, אבל מרגישה הרבה פעמים במהלך הלילה התייבשות של צורך עז לשתות וגם במהלך היום אם חסר לי נוזלים. כמה פעמים היו לי כאבים בבטן התחתונה יכול להיות בגלל שהעובר לחץ במקומות ספציפיים או חוסר נוזלים. אני מתגוררת בחו״ל והרופאה שלי היא גויה שמטפלת בהרבה יהודיות. היא אמרה לי שהיא ממליצה שאני צריכה לשתות כי יש מצב שיהיו לי צירים מוקדמים ולידה מוקדמת גם אם אפילו אשכב כל היום במיטה. מה הדין שלי בסיטואציה הזאת?

תשובה:

שלום רב

אני משוכנע כפי שאמרתי בתשובתי הראשונה, שאם תכיני את עצמך היטב בערב יום הכיפורים ואף ביום שלפניו עם שתייה מרובה ומועילה, והחל מיום הכיפורים בבוקר תתחילי לשתות את המיץ ענבים עד שתגיעי במהלך היום לכמות של ליטר וחצי, שהיא כמות ממוצעת לאדם, לא תהיה כל בעיה. כמובן שאם במהלך הלילה את מרגישה סימנים כמו אלו שהזכרת את יכולה לשתות.