עלייה לקברים בערב יום הכיפורים

האם יש ענין מיוחד לעלות לקבר אבי בחודש אלול?/ימים נוראים/ערב ר"ה?

תשובה:

שלום רב

רבים נהגו לעלות לקברים בערב ראש השנה,ובפרט בערב יום הכיפורים, כמובא ברמ"א סו"ס תרד ובמשנה ברורה שם ס"ק ז, כדי שיבקשו עלינו רחמים בדין, וכדי לומר לפני הקב"ה שאף אנו חשובים בעיניו כמתים. אמנם בסידור היעב"ץ תמה על אלו ההולכים לקברים בערב יום כיפור כיון שהוא נחשב כיום טוב.

יהי רצון שיתקבלו תפילותינו.