עד קידושין שפונה לערכאות

האם עורך דין פלילי שעוסק בערכאות יכול להיות עד בחופה

תשובה:

שלום רב,

עו"ד פלילי שעוסק בכל באופן פרטי, הוא רק מגן על לקוחותיו מפני תביעות המדינה, הוא אינו תובע בעצמו בערכאות. ולכן אין בזה איסור, כך שודאי הוא יכול להיות עד קידושין. לגבי עו"ד שתובע בתביעות אזרחיות, ראה כאן שהוא גם עובר על איסור, לכן יש מקום לדון על כשרותם להעיד בקידושין.

יש תשובה של מרן הגר"ע יוסף זצ"ל שהוא דן בשאלת ממזרות. וחלק מההיתר שהוא כותב שם, זה מחמת ספק שמא הקידושין נפסלו בעקבות זה שאחד מעדי הקידושין היה עו"ד שפונה לערכאות. שם דן בהרחבה וכתב כי סביר להניח שהעו"ד שמע מכך שיש איסור לפנות לערכאות. [אולם צריכים להבין, כי יש הבדל אם אנו דנים על שאלת ממזרות, בה נוהגים להקל יותר, מאשר כשאנו דנים על איסור אשת איש].