מעשר כספים משכר דירה כשהוא שוכר דירה אחרת במקומה

קיימת בבעלותי דירה שאני משכיר ובדמי השכירות אני משלם חלק מדמי השכירות של הדירה שאני שוכר.
א.האם דמי השכירות חייבים במעשר (או שי"ז נחשב להכנסה כי אני בעצם משתמש בדירה שלי למגורים בדירה אחרת)
ב.אם חייבים האם כל הסכום חייב או שיש לנכות את סכום המשכנתא שאני משלם מדמי השכירות לחישוב סכום המעשר

תשובה:

שלום רב

נראה שאתה פטור באופן זה מלתת מעשר מהכנסה זו, כיון שאתה מוציא אותה לצורך מגורים חילופיים. ונמצא, שאתה מוציא על "העסק" הזה את כל הסכום שאתה מרויח.