דימום אחרי לידה / מניעה אחרי לידה קשה

שלום הרב.שאלה 1: אני חודשיים וחצי אחרי לידה.קיבלתי מחזור לפני שבועיים וחצי (עד עכשיו לא הסתיים לי) לפני יומיים במהלך היום והלילה לא ראיתי דם -כלום. בערך בשעה 7 כשאני מנסה לעשות הפסק טהרה אני רואה קצת דם בערך גודל של ביצה וכשאני מנסה לעשות הפסק יש לי מעט.כמה דקות אחרי זה אין לי כלום שוב.ככה זה כבר יומיים ברצף אני כבר ביום השלישי ואני לא יודעת אם אני יכולה להמשיך כך.כי בדיוק בשעה 7 לערך אני רואה מעט ואחרי זה כלום.

שאלה 2: מכיוון שלא ילדתי מזמן.עברתי לידה לא קלה ורציתי לדעת אם אני אוכל לקחת מניעה.כי לא חושבת שאוכל לעשות זאת בחצי שנה הקרובה.

תודה רבה!

תשובה:

א. כמובן לא ניתן להטהר בצורה כזו. אינני רופא, אולם ההשערה שלי היא שההנקה היא זו שגורמת לכך, הורמון ההנקה אינו חזק מספיק כדי למנוע את הדימום באופן מוחלט, כדאי לפנות לרופאת נשים המבינה לצרכיה של אשה דתית ולסדר זאת באמצעות גלולות.

ב. אם יש לכם כבר בן ובת תוכלי לקחת מניעה חצי שנה על ידי גלולות.