כתם על שטיח בימי טהרה

בעת שאשתי הייתה בחדר המקלחת – ראתה על השטיח כתם דם- [ללא שהיה לה הרגשה או כדומה] היא קינחה את עצמה באותו מקום [ לא אחר הטלת מי רגלים] עם נייר טישו ורוד והיה על זה דם מעורב עם ליחה – כמו"כ יש לציין שהיא לוקחת כרגע כדורי יסמין למניעה,
מה דין הכתם שעל השטיח ?

תשובה:

שלום רב

לגבי הכתם על השטיח, אם השטיח צבעוני הוא אינו מטמא, אם הוא לבן והכתם בגודל גריס [כעין מטבע של 10 אג'] הוא מטמא. לגבי הכתם על נייר הקינוח רבו הדעות, ובדרך כלל מורים שאף שנייר אינו מקבל טומאה אם רואים מראה ברור של דם בגודל האמור יש לאסור. אמנם המיקל בזה יש לו על מי לסמוך. במקרה שלך אני מבין שגם הטישיו צבעוני וממילא הוא אינו אוסר, אבל שימו לב שנראה שמשהו כאן מתחיל וכדאי להמנע מקיום יחסים עד שהדברים יתבררו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בכבוד הראוי ילמדנו רבינו
    מהיכי תיתי שהשטיח קיבל הדם מאותו מקום דווקא השטיח הוא אינו בדוק דבר מאוס ובכלליות יכול להיות הדם מכל אדם, מרומש על האדמה, מכל מקום שבגוף, מהיכי תיתי לטמא. אתמהה

  2. הסיטואציה האמורה מאוד ברורה… בשו"ע מבואר שבכתם צריך תלייה הגיונית, שוק של טבחים דם ציפור וכו', כאן רחוק מאוד שהכתם יבוא ממקום אחר, אלא אם כן יש לאחד מבני המשפחה פצע מדמם.