גדרי איסור הסתכלות בתמונות לא צנועות

ברצוני לברר אם איסור הסתכלות בתמונה לא צנועה או בסרט לא צנוע שזה תמונה נעה היא איסור מצד הרהור או נחשב כהסתכלות באישה ממש ועל הצד שאסור מצד הרהור מהו גדר הרהור האם הנאה מההסתכלות או מחשב גופה של עבירה

תשובה:

שלום רב,

איסור הסתכלות נובע הן מחמת הרהר או משום "לא יראה בך ערות דבר". אולם תמונה אין איסור מחמת לא יראה בך וכו' שהרי אין זה ערוה ממש. אלא האיסור הוא משום הרהור. וכמובן שאיסור הרהור הוא איסור בפני עצמו. גם במקום שאין חשש שיכשל באישה זו.

מקורות:

ראה בשו"ת אז נדברו ח"י סי' לה שהאריך בכל זה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם מדובר על אנימציה מצויירת של שלבים בקיום היחסים בערב שעתיד להיות עם אשתו.. והדבר גורם לו ליותר חשק בקיום המצווה האם אז יהיה מותר?

  2. לכבוד הרב,
    לגבי התשובה הראשונה שענית,
    אני מבין שבסרטים ותמונות לא צנועים אין איסור של 'לא יראה בך..'. האיסור הוא רק משום הרהור.
    אם הרב יוכל להסביר בבקשה מה זה איסור משום הרהור? זה דאורייתא? דרבנן? או הנהגה טובה?