האם כדאי ללמוד פסיכולוגיה מודרנית חילונית ככלי עזר בחינוך?

שלום רב.

האם השיטות השונות שעוסקות בעניין חינוך ילדים הם בגדר חכמה או בגדר תורה ?
ונפקא מינה , שאם הם חכמה אפשר גם ללמוד שיטות שנפוצו בקרב האומות ,ואם הם תורה אז לא.

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב

חינוך ילדים אינו תורה אלא חכמה, אולם כמו בכל חכמת הפסיכולוגיה יש צורך בזהירות רבה כאשר לומדים ממקורות זרים, כיון שחלקם בנויים על יסוות כפרניים או על ליבוי יצרים ככלי עזר לטיפול רגשי וכיוצא בזה, והם מנוגדים לרוח התורה. כמו כן, הפסיכולוגיה החילונית לא מבינה ולא מכירה בצרכים של אדם דתי, צבחינת התפיסה הגויית, אדם שמקפיד על נקיון יתר לפני התפילה הוא סובל ממש מכפייתיות בעוד שבמצבים מסוימים אדם דתי עלול להבין שמדובר פשוט בחוסר הבנה באופן קיום חובת התפילה בגוף נקי, וכן הלאה. לכן, לא תמיד הכתוב בספרים אלו מתאים לילדים שהתחנכו בחינוך דתי.

בהצלחה רבה