האם ניתן לשמור כספי מעשרות לצרכי חתונה?

שלום לכבוד הרב
אני בחורה שעובדת בה ומקבלת משכורת טובה ואני כרגע בשידוכים השאלה אם אני יכולה לשמור את הכספי המעשר להוצאות של החתונה של בעזרת השם ויש לציין שיש לי חוב למעשר של סכום גדול אם אני יכולה לבטל אותו כדי לשמור את הכסף של החוב לחתונה
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אינני רואה סיבה מדוע שיהיה מותר לשמור את הכסף לצרכים אחרים עתידיים. לגבי הורים הרוצים לשמור את הכסף לחתונות הילדים יש שהתירו לעשות בכסף גמ"ח הלוואות בינתיים ולאחר מכן ליתנו לילדים שמבחינתם את עניים כרגע, אולם, האדם עצמו המחוייב במעשרות אין הגיון שיהיה רשאי להשאיר את הכסף לעצמו לזמן שיזדקק לו.

בהצלחה רבה,ויהי רצון שבזכות נתינת המעשרות תראי תמיד שפע ברכה והצלחה בכל, ותתקיים בכולנו הבטחתו של הקב"ה "עשר בשביל שתתתעשר".