כתם על נייר קינוח

טבלתי במקווה ביום שני, ביום שבת לאחר מגע ראיתי דם, בקינוח, מאז אין לי דם, מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום רב

לגבי כתם הנראה על גבי נייר קינוח נחלקו הדעות אם הוא אוסר או לא, כפי שהארכנו לבאר כאן. ההכרעה למעשה בדרך כלל, שאם הכתם היה בגודל של גריס [מעט פחות ממטבע של 10 אג'] והוא מראה דמי באופן ברור, הוא אוסר, אף שהמיקל בכך יש לו על מי לסמוך, ואם הוא קטן יותר אין בו כדי לאסור. כמו כן, אם את יודעת שיש לך צואר רגיש במיוחד ויתכן שנפצעת על ידי המגע, ניתן לבדוק זאת על יד אחת האחיות טהרה של מכון פועה, הן בפריסה ארצית בכל אזורי הארץ, ניתן לבדוק על אחות באיזור מגוריך באתר שלהם באינטרנט.

בהצלחה רבה.