דימום אחרי הכנסת התקן תוך רחמי

שלום רב..
אני 6 שבועות אחרי לידה. ( שלישית ברוך ה) טבלתי והכל היה בסדר . לפני שלושה ימים שמתי התקן תוך רחמי. נאמר לי שאכן יתכן דימום. המצב כעת שהדימום התחיל כהפרשות ועכשיו זה הולך ומחמיר. גלולות גרמו לי תופעות דומות עם הדימום ולכן כבר נמאס לי שאני נאסרת בגלל דבר כזה!!
שאלתי היא האם הדימום כתוצאה מההתקן אכן אוסר?????אשמח לתשובה כי אני כבר מיואשת מתוסכלת ובעלי כמובן!

תשובה:

שלום רב

הכנסת התקן תוך רחמי אוסרת את האשה גם אם אינה רואה דם, כיון שתולים שודאי היתה טיפת דם ונעלמה. אבל בכל מקרה מדובר במשהו חד פעמי, עצם קיומו של ההתקן אינו גורם לדימום. בנוגע לגלולות יש הרבה סוגים בשוק, כדאי להתיעץ עם רופאה דתיה המבינה את הצורך בטהרה, והיא תוכל להמליץ על כדורים שאינם גורמים לדימום.

בהצלחה רבה, וזכות שמירת הטהרה תעמוד לכם לראות תמיד רק נחת ושמחה.