חוזר בתשובה שמלמד את אביו יהדות

שלום וברכה כבוד הרב
אני בחור מבית חילוני
וחזרתי בתשובה, ובחסדי השם הצלחתי לאט לאט לשכנע לשכנע את אבא שלי שיש בורא לעולם
והוא ברוך השם קורא מדי יום פרק תהילים
אך מה העניין? שהוא לא מתקדם עם זה לצערי, ואני לא יודע אם זה יקרה, במיוחד עקב כך שאמא שלי רחוקה מהתורה.
ועכשיו אני פוחד שהקדוש ברוך הוא מסתכל עליו כרשע
וזה מדכא אותי.
מעבר לכך, הם מעבירים כל כך הרבה זמן מהחיים שלהם על הטלוויזיה, וחדשות, וכל מיני דברים שהם פשוט חסרי טעם מבחינת התכלית, וזה שובר לי את הלב.
מה מוטל עלי לעשות? האם אני צריך לדבר על להתחזק, לשתוק, להתעלם.. אני מרגיש אשם שאני לא עושה מספיק.
אשמח לעצה, ובכלל, מה הדין, מה מוטל עלי לעשות אם בכלל.
תודה רבה! תבורך.

תשובה:

שלום רב,

אני לא מבין מדוע נפלו פניך? מה גרוע בכך שאביך החל לומר תהילים ולהאמין בבורא עולם? אחד המצוות החשובות ביותר שנמצא גם בעשרת הדברות הוא להאמין בבורא עולם, אז מה מפריע לך שאביך החל לקיים מצווה זו? לכן אדרבה אתה יכול להמשיך לשוחח איתם, אבל אך ורק בדרכי נועם, אם שיחות אלו מפריעות להורים שלך, עליך להספיק מיד. אשר לבזבוז הזמן מול הטלוויזיה, זה לא עניינך, אני מניח שישנם עבירות חמורות יותר שהם עושים…

מקורות:

ראה כאן מה שכתבנו בענין הגדרת תינוק שנשבה שנחשף ליהדות.