להסתמך על היתר עיסקא של הבנק, חשמל, מים וגז

שלום לרב, לאחרונה לקחנו משכנתא מבנק מזרחי (סניף מגדל – ר"ג) וחשבנו שיש לכל הבנקים היתר עיסקה כללי וזה מספיק ועכשיו משהו אמר לנו שלא וזה אסור והיינו צריכים לבקש שטר בניפרד האם זה נכון ומה לעשות עכשיו ? – מאוד לחוצים.

כ"כ אמרו לנו שאם אחרנו בתשלום לחשמל מים גז הריבית שם אסורה זה נכון?

תשובה:

שלום רב,

ניתן להסתמך על היתר עיסקא כללי של הבנק או של חברת חשמל, המים והגז (לא ידוע לי אם לכל חברות המים והגז יש היתר עיסקא, ברשימה כאן מופיע רק חשמל ופזגז, ניתן לברר אצל כל חברה).

יש מקום להחמיר שלא להסתמך על היתר עיסקא של חברות התובעות בבתי משפט אזרחיים, אבל המנהג להקל. אין ריווח גדול בחתימה על היתר עיסקא בשטר נפרד, העיקר הוא להבין את משמעותו שאין הלוואה אלא פקדון או השקעה.

מקורות:

לעניין ההיתר עיסקא של הבנקים עיין כאןכאן וכאן בתשובה ובתגובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ללקוחות נתיב האתר של הרשימה לעיל חסום אם אפשר להעתיק את הרשימה של החברות עם היתר עיסקה לכאן מאוד יועיל (כמובן אם הרשימה לא ארוכה)

  2. אינני יודע אם בעלי האתר מסכימים להעתקת כל הרשימה (מבחינת זכויות יוצרים), אם כי לא נראה לי שיש בעיה הלכתית או חוקית בכך.
    אפשר לבקש מנתיב לפתוח את האתר.
    יש לציין שאני יודע על חברות שיש להן היתר עיסקא והן לא מופיעות באתר.