לעבור לקופת גמל כשרה כדי להינצל מחששות ריבית

שלום וברכה
אני מורה חדש. צרפו אותי לקופת גמל של "גל" או "רשף". באתר של גל הם מראים היתרי עסקא של הבנקים וכד'.
האם אני צריך לעבור לקופה אחרת שהיא כשרה היות ואין להם מסלול כשר בהגדרתו כמו שיש אצל הראל למשל. המשמעות של המעבר הוא דמי ניהול גבוהים יותר מ-0.3 לאחוז שלם.
אשמח לתשובתכם
תודה

תשובה:

שלום רב,

יש שאלות קשות ומחלוקות הפוסקים בכל הקשור לקופות גמל. כדי שהתכנית תהיה כשרה לא מספיק שיש היתר עיסקא לבנקים, אלא צריך שיהיה היתר עיסקא לכל החברות שהנך משקיע את כספך בהן.

אם הנך נשאר בקופת גמל הנוכחית לא ניתן לומר שהנך עובר על איסור ריבית כיון שיש על מי לסמוך. אבל, עדיף אם תעבור. תוספת העמלה העמלה אינה כל כך משמעותית לנוכח דברי חז"ל שהמלווה בריבית נכסיו מתמוטטים ומידה טובה מרובה פי חמש מאות.

בהצלחה