האם ניתן לקיים מצוות [הפצת יהדות] מכספי מעשר?

האם מותר והאם גם ראוי לכתחילה להשתמש בכספי מעשר בשביל לקנות ספרים לזיכוי הרבים להחזרה בתשובה(שהרי אין עני גדול לדעתי מאדם שלא מכיר את דרך התורה) או שבכל זאת יותר ראוי לתת ליהודי עני

תשובה:

שלום רב

בענין זה – אם מותר לקחת מכספי מעשרות לשאר מצוות [שאדם אינו מחוייב בהם כמו אלו שהזכרת], או שהחיוב הוא לתת אותם לעניים בדוקא, נחלקו הדעות, ולהלכה, אין ראוי לעשות כך אלא למי שבתחילה היתה כוונתו שמקבל עליו להפריש מעשרות גם באופן הזה.

מקורות:

ראה בהרחבה רבה בעלון המשפט כאן עמוד 2 מאמרו של הגאון רבי יוסף פליישמן שליט"א.