התגרשתי והתחתנתי שוב, האם יש היתר לחזור לראשון?

האם יש היתר מסויים לחזור לגרוש שלי אחרי שהתחתנתי ?, אני בצער עמוק על זה אני יודעת שזה אסור אבל האם יש דרך מסויימת כן לחזור ?, קשה לי בלעדיו מאוד, כמעט בלתי אפשרי לחיות .

תשובה:

שלום רב,

לצערי לא. אם הנישואין הראשונים והשניים היו כדת וכדין, אין שום היתר לחזור לבעל הראשון "לֹא יוּכַל בַּעְלָהּ הָרִאשׁוֹן אֲשֶׁר־שִׁלְּחָהּ לָשׁוּב לְקַחְתָּהּ לִהְיוֹת לוֹ לְאִשָּׁה" (דברים כד,ד). ועל כך נאמר סוף מעשה במחשבה תחילה. אבל אסור להתייאש, לאחר שכבר התבגרת מעט, אני בטוח שתוכלי למצוא בעל חדש שתוכלי להקים איתו בית שיחזיק עד זקנה ושיבה.

שיהיה הרבה הצלחה