מצוות עונה כאשר הבעל מאוס על אשתו

שלום רב, האם גם כאשר הבעל מאיס על האישה ואינה מסוגלת לחשוב על התיחדות עימו, קל וחומר במעשה ממש, האם גם אז חייבת לטבול ולהיות עימו? גם כאשר יש לה מזה צער של ממש? והבעל טוען שהיא כמו "בול עץ" מכיון שאינה משתפת פעולה. וגם לאחר שטובלת הם לא מתיחדים מיד אלא רק כעבור שבוע ואפילו שבועיים מיום הטבילה.
ב. האם כאשר טובלת במצב כזה יש בעיה של ברכה לבטלה?
תודה רבה ויישר כחכם!!

תשובה:

שלום רב,

יש דין שהאישה יכולה לטעון "מאיס עלי" אולם היא צריכה להוכיח לביה"ד את מאיסותה ע"י "אמתלא מבוררת". וכל זמן שהיא לא הוכיחה זאת, ונמנעת מיחסי אישות, היא נחשבת למורדת שמפסידה כתובתה וכו'.

אם האישה עצמה יודעת שהיא מואסת בו ואינה מסוגלת, הרי שהיא עצמה יודעת, ואינה צריכה כל הוכחה לעצמה. אולם ודאי שזכותו של הבעל לתבוע אותה לביה"ד.

ולגבי שאלתך בענין הברכה, ודאי שאין זה ברכה לבטלה. שהרי ע"י הטבילה האשה נטהרת לבעלה ועל כך יש לברך.

עד כאן, זה הנושא ההלכתי, אבל תרשי לי להעיר את תשומת ליבך, כשאת שואלת האם הטבילה זה ברכה לבטלה. אני חושב שאת מפספסת את השאלה, השאלה העיקרית היא האם נישואין אלו הם ברכה לבטלה או לא. אין ספק שאין זה ראוי להמשיך בצורה כזו, זה לא כדאי לך ולא כדאי לבעל. אתם צריכים לפנות לייעוץ ולראות את ניתן לשפר את החיים המשותפים ביניכם. ממש לא כדאי להמשיך בצורה כזו.

הרבה הצלחה