לא קיימתי את ליל סדר, מה לעשות עתה?

בס"ד
האם רווקה (חוזרת בתשובה,) שלא ערכה סדר פסח אלא היתה לבד בבית ללא הגדה של פסח חטאה ועליה לבצע איזה פעולה/לשאת תפילה שעל מנת לא לשאת בגזרות כלשהן במידה והוטלו עליה עקב אי עריכת הסדר ?
תודה

תשובה:

שלום רב

אכן מצער מאוד לשמוע שהפסדת את המצוות היקרות של הלילה הגדול הזה. אולם, העיקר תמיד הוא תשובה ומעשים טובים, וברגע שאת מצטערת על הפסדן של המצוות ומקבלת על עצמך בקבלה גמורה להבא לקיימן כהלכתן, די בכך, הקב"ה יודע שהדרך העולה בית א-ל רצופה בכשלונות וכל עלייה כרוכה מטבעה בנסיגות אין ספור, והעיקר תמיד לשאוף קדימה.

נאמר בכתוב שבע יפול צדיק וקם, וכבר אמרו חכמים שאין כוונת הדברים שלמרות שהוא נופל עדיין ניתן לקוראו צדיק אלא להיפך, כך היא הדרך להעשות צדיק ליפול ומיד להתרומם ולהמשיך הלאה, כי זה האדם.

בהצלחה רבה בהמשך הדרך