הטבת חלום בלילה ועם קרובים

שלום כבוד הרב,

האם אפשר לעשות הטבת חלום עם קרובים? (אבי ואחיי)
והאם אפשר לעשותה בלילה?
תודה מראש וכל טוב

תשובה:

שלום רב

קרובים אפילו מדרגה ראשונה יכולים להצטרף להטבת חלום, וניתן לעשותו גם בלילה, אולם לכתחילה יש לעשות מיד לאחר תפילת שחרית ביום החלום ולא להמתין, ולכל הפחות קודם חצות היום.

מקורות:

על כך שקרובים כשרים לכך, ראה שו"ת תשובות והנהגות ח"ב סי' רנו, וראה שם שכן נהג הגרי"ז מבריסק. על העדיפות לעשות זאת מיד בבוקר ראה משנה ברורה סי' רכ ס"ק ג וכף החיים ס"ק ח. וע"ע ערוך השולחן סעי' ה.