אישה הנשואה בנישואין אזרחיים, האם היא צריכה גט?

אני רוצה לדעת אם אני אישה נשואה
לפי הלכה יהודי או הרבנות כי אין לא התחתנתי מתחת חופה בדיקושין רק לפי חוק ארצות הברית במשרדי האזרחים בלס אנ'לס קליפורניה. אין לי כתובה. יש לי את שם משפחה מי בעלי בתעודת זהות וכתוב נשואה. כשעלינו לארץ לא ביקשו באיתנו כתובה. השאלה הכי חשובה לי היא האם אני אישה של "בעלי" אם אין כתובה? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי. תודה רבה

תשובה:

שבוע טוב.

הפוסקים חולקים האם צריך לחשוש לקידושין במקרה של נישואין אזרחיים, לכן למעשה היום במקרה שניתן לקבל גט מהבעל מעדיפים לקבל גט ולהתגרש כדת וכדין. אולם אם לא ניתן לקבל גט מהבעל, לא מעגנים את האישה, ומתירים לה להתחתן ללא גט.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אז לפי מה שאפשר להבין ממה שהרב אומר, יהודיה ש״התחתנה״ עם גוי באיזה חתונה רפורמית כנראה, בעצם עדיף לה לקבל גט מבעלה הגוי כדי שהיא תוכל להתחתן עם יהודי?!