האם קמח ללא גלוטן אינו מחמיץ?

האם מה שמחמיץ בקמח זה רק הגלוטן ? וא"כ האם בקמח ללא גלוטן אין חשש חימוץ ויכול לערבבו במים גם בפסח ?

תשובה:

שלום רב,

קמח ללא גלוטן אינו מחמיץ, הרכיב הגורם לחימוץ הוא לגלוטן. באופן עקרוני אכן מותר לערבבו עם מים בפסח, אבל אני לא יודע האם הנטול גלוטן הוא אכן במאה אחוז כך שהוא ודאי לא יחמיץ.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מחילה, אך ראיתי באתר של חולי הצליאק של ישראל, שמשגיח כשרות של שטראוס (הרב מיכאל קולסקי) אחרי שבחן הדברים עם מומחי כשרות בעולם, כתב שאין קשר בין החימוץ לגלוטן, וגם ללא גלוטן יתכן החמצה (עמילן חיטה שהוא חמץ גמור, ניתן לייצרו ללא גלוטן כלל).