קנה בקייטרינג ושניהם מסופקים אם שילם

שלום וברכה כבוד הרב,
קניתי אוכל אצל יהודי טוב ושנינו שכחנו אם שילמתי… אז שנינו חוששים לגבי גזל.
סביר להניח שלא שילמתי! לפי חישובים של מה שהיה לי בארנק וקניות, אך אני לא בטוח במאת האחוזים.
בסופו של דבר הוא עשה לי מחיר טוב, זול יותר במקצת מהמחיר המקורי ושילמתי לו.
אמרתי לו שאברר עם רב מה לעשות ליתר ביטחון.

אז מה לעשות?
האם הכל בסדר לאחר שהוא עשה לי מחיר ושילמתי למרות הספק?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אכן נהגתם כראוי גם בכך שהתפשרתם וגם בצורת הפשרה.

מקורות:

באופן כללי, אם יש ספק פירעון ושניהם טוענים שמא, לדעת הט"ז בחו"מ סי' עה סעיף י הרי הוא פטור אפילו לצאת ידי שמים, הש"ך שם ס"ק סה מביא דעת מהרשד"ם שחייב לצאת ידי שמים והש"ך חולק על ראייתו, והחזון איש חולק על הט"ז וסובר שחייב לצאת ידי שמים.

כיון שיש מחלוקת הפוסקים ודאי ראוי להתפשר. במקרה זה, יותר נוטה שעדיין לא שילם ולכן אכן היה ראוי לעשות פשרה הנוטה יותר לטובת בעל הקייטרינג.