קבלן סיפק חלונות עם תקן כפי המפרט בניגוד לחוו"ד מומחה

קבלן מכר בית, במפרט כתוב סוג חלונות שיש להם תקן וזה מה שהוא סיפק. ברם לפי חוו"ד מומחה בגלל הרוחות העזות שיש שם חלון רגיל אינו מספיק, צריך חלונות מיוחד או להוסיף חלון נוסף. על מי מוטל התיקון לאחר שכבר גרים בבית. תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אם הקבלן נתן חלונות כפי שהוא התחייב לתת, אין מקום לדרוש ממנו לתקן או להוסיף חלונות. כל שכן, אם בהרבה דירות באיזור מסתדרים גם עם החלונות הקיימים.

מקורות:

לפי חוק המכר (דירות) סעיף 4 (א) (1) יכולה להיות טענה נגד הקבלן אם מה שסופק שונה "מן האמור במפרט, בתקן רשמי או בתקנות הבניה". לא מצאתי בתקנות התכנון והבניה (בקשה להיתר, תנאיו ואגרות) שיש דרישה לחלונות מסוימים במקום שיש רוחות עזות. בנוסף לכך יש לעיין אם לפי ההלכה החוק יהיה גובר על האמור במפרט. עיין כאן.