האם מותר פילגש?

שלום, אני גרושה עם 2 ילדים נפגשתי עם בחור גרוש עם 2 ילדים אנחנו מעוניינים בזוגיות בלבד. (גם אם רציתי עוד ילדים אינני יכולה מסיבות רפואיות) גם אני וגם הבחור מאד מפחדים מגרושין חוזרים לכן הבחור רוצה לבדוק את כל הצדדים לפרוטרוט ולא להגיע לאכזבות וגרושין. לכן הוא הציע את עניין הפילגש שיוכל לבדוק גם את הצד של החיי אישות כמובן תוך שמירת כל הלכות נידה טבילה וכו. מה הדין בנושא הזה במקרה שלנו האם יש דרך להתיר? והאם טבילה נחשבת בכלל אם לא קידש אותי. כמובן שנעשה הכל בסתר בלי לפרסם את הנושא…

תשובה:

שלום רב,

אני מבין היטב את החששות שלכם בענין נישואין חוזרים, כנראה לשניכם הפירוד לא היה קל…

יחד עם זה, כדאי לחפש אפשרויות נוספות ולא האפשרות המוצעת. באיסור פילגש יש מחלוקת האם איסורו הוא מדאורייתא או מדרבנן, אבל ודאי שהוא אסור. לא כדאי להכנס מערכת יחסים כזו שרק תציק לכם מצפונית כל הזמן, מחמת האיסור הנגרם.

הייתי מציע לכם לחשוב על אפשרות של הסכם ממון מפורט טרום נישואין, ומאחר שאין לכם כל כוונה ללדת עוד ילדים מסיבות בריאותיות, אני חושב שבאפשרויות הקיימות זה בסדר גמור.

מקורות:

ראי כאן וכאן.