האם מותר לשמוע לשון הרע כשיש אי נעימות להפסיק את המספר / לפייס את החבר ששמעו עליו גנאי

שלום רב כבוד הרב,
מה אפשר לעשות כשאדם קרוב אליך (חלוני) מספר לך רכילות על אדם מסוים. אני לא יוכל לשנות את הנושא מכוין שהוא רוצה לומר את דבריו בכול זאת. אני לא יוכל לומר לו שזה נגד התורה מכוין שהוא לא רואה את חומרת הדבר.
שאלה נוספת מה אני יוכל לעשות אם מישהו כבר סיפר לי על פלוני לשון הרע ואני מכיר גם אותו אישית אני לא יוכל לא להאמין ללשון הרע.

תשובה:

שלום רב.

1. אני סבור שאם תסביר את עצמך יפה שאינך מעוניין לדבר על אנשים משום שאין זה לרצון התורה וגם לא מרויחים מכך שום דבר, דבריך יתקבלו. ומכל מקום אין היתר לדבר לשון הרע בגלל אי נעימות מסוימת.

2. ראשית, אתה מחויב לעשות הכל כדי שלא להאמין, ותאמין לי שזה בהחלט יכול להיות. לא יאומן לפעמים כמה אנשים מדמיינים ונוטים לפרש את המציאות כפי ראות עיניהם… לגבי עצם החזרה בתשובה בין אדם למקום אין מה לדבר, אלא שנחלקו הדעות אם יש חובה לפייס את החבר ששמעת עליו דבר גנאי, שהרי לבטח יצטער לשמוע שאנשים מדברים עליו דברים שכאלו, לכן נראה שכדאי להמנע מכך.

בהצלחה.