לשון הרע – כשאין כוונה לספר רע על מישהו

לפני מספר חודשים שלחתי מכתב לגוף מסוים ובו פרוט על מצבי האישי.ביקשתי לטפל בפנייה שלי בעיניין מסוים לגבי עבודה במקום מסוים.דיברתי עם האחראית והיא אמרה לי שהעניין בטיפול ושבנתיים לחכות לתשובה.כל אותו זמן לא יצרתי קשר(יכול להיות שזו אכן התרשלות שלי,פשוט חששתי מהעיניין)לאחר ארבעה חודשים התקשרתי לברר ונודע לי שהאחראית התחלפה וכרגע יש מישהי אחרת.בברור שערכתי עם האחראית הקודמת התברר שמספר שבועות לאחר שדיברנו היא עזבה ולא טיפלה בעינייני.כשדיברתי איתה היא אמרה לי תיצור קשר עם המחליפה שלי ותאמר לה שתחדש את הטיפול בבקשה שלך. האם כשאני מדבר עם החדשה מותר לי לומר שהקודמת לא טיפלה בבקשה שלי או שיש בכך לשון הרע(היות ויכול להיות שזה גם בעיה שלי שלא התקשרתי לברר כל הזמן הזה) או שלומר שכנראה לא הספיקה בגלל שהייתה לקראת עזיבה וכנראה שכחה להודיע לחדשה על כך, ואם כך איך להציג את העיניין בלי להיכשל בלשון הרע, ומה מותר לי לומר ואיך לפנות על מנת שיטפלו שוב בבקשה שלי היות וזה ממש חשוב לי.

תודה רבה רבה .

תשובה:

שלום רב,

מותר לך לדבר עם האחראית החדשה ולומר לה בדיוק מה שחשוב לומר לה על מנת שהיא תטפל בזה בהקדם, גם אם על ידי זה ישתמע שהקודמת לא טיפלה בזה כראוי, מה גם שאין יתכן מאד שהיתה עסוקה בדברים אחרים וכד'.

מקורות:

ראה כאן