אשה שלא יכולה לטבול בלילה ולמחרת אם תטבול ביום?

שלום וברכה.
ליל הטבילה אמור להיות בחמישי. אך מכיון שיש לנו נסיעה שאינה ניתנת לעיכוב כבר בשעה 19:00, אין לי אפשרות לטבול לאחר צאת הכוכבים. החזרה תהיה באותו ערב מאוד מאוחר, כך שלא תהיה אפשרות לטבול.
גם בשבת נהיה במקום בו אין לי אפשרות לטבול וכן במוצ"ש.
יוצא אם כך, שהטבילה תהיה אפשרית רק ביום ראשון (עיכוב של 3 ימים)
שאלתי היא, האם יש אפשרות במצב כזה לטבול בשקיעה? (בחמישי)

תשובה:

שלום רב.

אם אכן לא ניתן לטבול בלילה ולא יתאפשר לך לטבול לא בשמיני ולא בתשיעי [ביטול של שלושה ימים] ניתן לטבול ביום חמישי, בתנאי שלא תפגשי את בעלך עד לאחר צאת הכוכבים [מינימום 13 דק' לאחר השקיעה]. אבל אם יתאפשר לך לטבול בשמיני ביום [איני יודע אם זה יתכן שהרי המקואות סגורים ביום], זה עדיף על פני הטבילה בשביעי לפני החשיכה.

מקורות:

חכמת אדם כלל קיח סעי' ג, ה.