חיוב השבה בגזל גוי

בס"ד לכל הרבנים שלום רב,
שאלתי היא האם גזל עכו"ם חייב בהשבה או בצרכי ציבור לאותה מדינה שממנו הנגזל?
ואם כן האם הוא הדין גם לבעל תשובה?
תודה

תשובה:

שלום רב,

יש מחלוקת הפוסקים אם גזל עכו"ם חייב בהשבה. דין צרכי ציבור ברור שאין. אין הבדל לגבי בעל תשובה אלא אם הנגזל מוותר לו כדי שיהא רוח חכמים נוחה הימנו, אבל אין בכך פטור.

מקורות:

לעניין גזל עכו"ם עיין בנתיבות סי' שמח סק"א, ועיין בנו"כ על רמ"א באבן העזר סי' כח סעיף א ובקהילת יעקב שם שחולק על דעת עצמו בנתיבות.

בעל תשובה חייב לצאת ידי שמים, עיין שו"ע חו"מ סי' שסו סעיף א ובש"ך סק"א שם.