כספי מעשר למימון טיפולי פוריות.

שלום כבוד הרב.
רציתי לשאול אנחנו ב"ה משתכרים יפה,יש לנו הלוואאה בנקאית ע"ס 20000 ש"ח.

האם אפשר להשתמש בכספי מעשר בשביל מימון טיפולי פוריות ??

תשובה:

שלום רב,

לא ניתן לשלם מכספי מעשרות טיפולים אלו. גם אם דבר זה יחשב למצווה, לא ניתן לממן מצוות פרטיות עם כספי מעשרות, כשם שאי אפשר לקנות לולב או סוכה מכספי מעשרות. בנוסף יש מקום לדון על עצם המצווה בזה. ראה במנחת שלמה (ח"ג סי' קד) שכתב כי אין חובה לעשות טיפולי פוריות מצד חיוב מצוות פריה ורביה, אלא שזה רשות. אולם ודאי שהיום זה מאד מומלץ.

שיהיה בהצלחה