אם החתן לא חתמה על שטר התנאים

אני התחתנתי עם בעלי צעירה ממנו ב-8 שנים, התנאי לחתונתינו היה שצד החתן מתחייב לתת דירה, אחרת לא בטוח שהיתה מתקימת חתונתינו. ההורים רצו באמת לתת את הדירה אך אח של החתן מפעיל עליהם לחץ בלתי הוגן להתחרט על התחייבותם (מקנאה) אך לנו יש הסתמכות על הבית -האבא בלבד חתום על מתן הדירה -ועל זה הם בונים את תביעתם שאמא לא חתומה על שטר התנאים בנוסח נחלת השבעה, מכיון שבציבור שלנו האמא לא חותמת מטעמי כבוד הבעל, ומה ששיך לאשה שייך לבעל.

תשובה:

שלום רב,

אם האישה לא חתמה, ניתן לחייב רק את הבעל ולא את האישה. מבחינת הלכה, על פי רוב, כל הנכסים הן אכן של הבעל, זולת חצי הדירה הרשומה על שם האישה ושאר נדל"ן שהיו שלה מלפני הנישואין.