מקום הנחת המזוזה בדלת אלומיניום צרה

שלום לרב

בדלתות כניסה לבנינים העשויות אלומיניום והדלת נשקפת על מלא עובי המשקוף העשוי כולו אלומיניום וכל הקונסטלציה הזו של האלומיניום (המזוזות והדלתות ) קבועות בתוך פתח מבנין שהוא רחב יותר שיש לו מזוזות ומשקוף רחבים ובולטים – האם ניתן לקבוע המזוזה בפתח הבנין ? במידה וכן האם התשובה תשתנה לפי מידת עובי המשקוף הימני מאלומיניום ולמרחק שלו ממזוזת ימין של פתח הבנין ?
אשמח מאוד למקורות

תודה ויישר כח מעומקא דליבא

תשובה:

שלום רב.

כאמור בתשובה הקודמת, כאשר יש צורת הפתח לדלת האלומיניום מקום קביעת המזוזה הוא שם. במקרה כזה, כאשר לא ניתן לקבוע את המזוזה בתוך חלל הפתח כיון שהוא בעובי הדלת ממש, יש לקובעה על המשקוף מצידו החיצוני ללא ברכה. אולם, אם הצורת הפתח של הבנין עצמו אינה רחבה הרבה יותר מהאלומיניום ונראה הדבר כמו פתח אחד שחלקו בולט מעט מחברו, יש להקל לקובעה שם וזה ודאי עדיף מלקובעה על צידו החיצוני של הפתח. המהודר ביותר, לעשות חור באלומיניום עצמו ולקובעה בעומק הפתח.

מקורות:

ראה ס' שערי המזוזה פרק יב סעיג ובהערה ט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    שאלתי אליך היא…עברנו דירה והמשקוף בכניסה של הבית הוא מאלומניום
    אז האם אפשר להדביק לבית של המזוזה פיסת עץ על מנת להדביק אותה על המשקוף.? אי אפשר עם מסמרים, בבקשה תן לנו לדעת, תודה ושבוע טוב