תשובה על הוצאת זרע

איך מכפרים על הרבה

זרע לבטלה

תשובה:

שלום רב,

אם אתה סבור שיש צורך בייעוץ אולי כדאי לפנות לייעוץ מתאים. אבל אוכל לומר לך באופן כללי, כי מעבר לדרכי התשובה המבוארים ברמב"ם ובשאר ספרי התשובה שיש צורך בחרטה כנה וקבלה לעתיד וכו'.

בדברים אלו יש גם דבר נוסף, ראה בשו"ת אגרות משה (או"ח ח"ד סי' קטו) השיב לבחור ששאל אותו על דרכי התשובה במקרה שנכשל במשכב זכר, ובסיום מכתבו כתב: "העצה הגדולה הוא למוד התורה בעיון שהוא מציל ושומר מכל העריות ואף מהרהורים כדאיתא ברמב"ם סוף הלכות איסורי ביאה גדולה מכל זאת אמרו יפנה עצמו ומחשבתו לדברי תורה וירחיב דעתו בחכמה וכ"ש שיועיל זה להנצל מיצה"ר דעבירה בזוי הזו. והנני גומר בברכה שתהא תשובתך שלימה וגמורה ותתגדל בתורה ויראת ה".

הרבה הצלחה