דיני הקדימה במעשר כספים

קיבלתי פיצויי פיטורים והכסף מיועד לרכישת דירה בא"י – האם אני צריך להפריש מעשר ?
באם כן – האם לתרום להוצאת ספר של סבא רבה שאחי עוסק בעריכתו ( הספר הוא פירוש על התורה ).
או לתרום למוסד המוכר למס ומהחזר המס לתרום מעשר נוסף ?
תודה

תשובה:

שלום רב.

גם כסף המיועד מבחינתך לרכישת דירה חייב במעשר, אלא אם כן הוא ניתן לך במתנה למטרה מסוימת והנותן מקפיד שהכסף כולו ינתן לאותה מטרה.

בס' חפץ חיים מבואר שעיקר מטרתו של כסף המעשר הוא להחזיק בו לומדי תורה עניים ולהרבות בכך בלימוד התורה בעם ישראל [בשונה מצדקה רגילה שאינה מיועדת בדוקא ללומדי תורה]. לכן, נראה לי שעדיף לתת את כספי המעשר למוסד כזה המוכר למס ולנהוג כפי שהצעת.

דרך אגב, גם למוסד שלנו [שעונה על הקריטריונים הנ"ל… אבל אנו נוגעים בדבר..] יש החזרי מס בישראל ובארה"ב…

בהצלחה

מקורות:

ראה עוד כאן.