נזקים שנעשו בגרמא

בס"ד

מעשה שהיה , גבאי בית הכנסת שאחראי על המטבח מנהל את המטבח של ביהכ"נ בעצמו ולבדו . יום אחד בהיעדרו של הגבאי נכנס אחד המתפללים ברשות למלא מקומו של הגבאי במטבח ומסתבר שהיה שם בקבוק שמן שהיה בו חור והגבאי הניחו בקופסא וכשבא אותו אדם להשתמש בשמן נשפך השמן על בגדיו וקלקלם ואינם ניתנים לתיקון .
האם לגבאי יש אחריות לגבי הנזק שנגרם היות והיה עליו להזהיר את המתפללים בע"פ או בכתב על החור שהיה בבקבוק השמן?

בתודה מראש

תשובה:

שבוע טוב.

אם אכן הגבאי שם לב שהוא מניח את הבקבוק למרות שיש בו חור ללא כל הודעה, זה לא ראוי. אבל לא ניתן לתבוע ממנו את הנזקים, מאחר שהנזקים עצמם נעשו בגרמא, וגרמא פטור בנזקים.

בהצלחה