עקירת עץ חושחש

שלום ככבוד הרב
רכשתי בית לפני כשנה ואני מעוניין לעשות דשא סנטטי בגינה. אבל יש בגינה עץ חוש. שמפריע האם אפשר להוציא. את העץ חושחש על ידי גוי מבלי להשאיר כמות של
תודחול שתספיק לשבוע

תשובה:

לכאורה עץ חושחש נחשב לענין זה כאילן סרק שמותר לעוקרו כאשר הדבר נעשה לצורך, ואם תחמיר לעשות זאת על ידי גוי ודאי עדיף.

מקורות:

ברמב"ם הל' מלכים פ"ו הל' ט כתב שאילן שהזקין ואינו עושה אלא פירות מועטים שלא שווה להשקיע בגידולם מותר לעוקרו. ונראה, שאף על פי שניתן לעשות מפירות החושחש ריבות וכיוצא בזה, כיון שאין רגילות לטרוח בכך, אף זה בכלל דינו של הרמב"ם.