עקירת כרם לצורך שתילת ירקות

מי שיש לו כרם בת 20 שנה ואין כל כך רווחים כמו בכרם צעירה [כשני שליש תנובה ממה שהצעירה מסוגלת להוציא]. ברצונו לעקור ולשתול שם ירקות שהצפי הוא שיתנו רווחים טובים יותר עבורו, האם מותר לעקור/ ע"י יהודי או גוי?

תשובה:

שלום רב.

ראה כאן בתשובה שכתבנו בענין עקירת עצי פרי לצורך בניה, והוא הדין לצורך שתילת ירקות במקומם כאשר אין האילנות מניבים פירות מספיקים כיון שאין זה דרך השחתה, אלא לצורך האדם.

בהצלחה רבה.