החלפת שם לגיורת

שלום רב ותודה :) שיניתי את שמי מאירנה (לא אהבתי ושם של גויים) לשקד כי אני ממש אוהבת ומתחברת לשם הזה. שיניתי רק בתעודת זהות. האם זה שם טוב? צריך לעשות עליו ברכה? אם כן לאיזה רב פונים? ועוד דבר אני כרגע בתהליך גיור ברוך השם ואחרי הגיור בעזרת השם אני רוצה להוסיף עוד שם מהתנ"ך…חשבתי על נעמי. זה טוב? מה אתם ממליצים? תודה רבה !!! מעריכה את העזרה מאוד תבורכו :)

תשובה:

שלום רב.

השם נעמי זה מצויין, זה גם מתקשר מעט לגרים. הגריות המפורסמת ביותר בעם היהודי היתה רות המואביה היתה כלתה של נעמי. שם זה ודאי עדיף של השם שקד.

אין צורך לעשות ברכה או משהו כזה,פשוט אומרים לכולם שקוראים לך נעמי.

בהצלחה בתהליך הגיור, וברוך בואך לעם היהודי.