בקשת סליחה העלולה להביא לידי עבירה

לכבוד כבוד הרב .. 2 שאלות יש לי .
1 . עכשיו אני נמצאת בזמנים שאני רוצה לנתק קשרים עם בחורים , ויוצא מצב שאני פוגעת בחלקם ע"י זה שאני מדברת בשפה קשה, וגם ייצא בעבר שפגעתי במספר בחורים ..
השאלה שלי האם אני צריכה לבקש מהם סליחה ? שהרי גם הם ' בין אדם לחברו ' וצריך לבקש מהם סליחה לפני כיפור כמו מכל אדם .. אבל אני פוחדת שאם אבקש מהם סליחה , הם יחזרו לשלוח הודעות , וכל הרגשות יחזרו .. וזה בדיוק מה שרציתי להתנתק ממנו.

תשובה:

שלום רב.

מאחר שיש חשש שמבקשת הסליחה עלול המצב להתדרדר לכדי קשרים עם אותם בחורים, בודאי שאסור לך לפנות אליהם ולבקשת את סליחתם. מה גם שהקשר הזה מצידם גם הוא היה אסור. תתפללי לקב"ה שיסלח לך על עברך ושיתן בלב אותם בחורים שיסלחו גם הם. אבל את אסור לך ליצור עימם קשר בכל צורה שהיא.

גמר חתימה טובה.