קביעת מזוזה במרפסת שאינה פתוחה לבית

בע"ה
שלום וברכה
חברי בנה כעין מרפסת מעץ עם הגבהה להגיע לגובה הבית, למרפסת יש כמובן מעקה ודלת עם משקוף ושתי מזוזות, בתוכנית הוא רוצה לפרוץ מעבר מהמרפסת לבית אך בשלב זה הכניסה מהדלת הפונה לכיוון חוץ.
האם המקום חייב במזוזה? מחד ' שערי חצרות' חייבים במזוזה מאידך בלשון הרמב"ם בפרק ו נראה שהטעם לחייב שערי חצרות בגלל שהם משמשים כמעבר לבית וכאן לא מתקיים תנאי זה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

יש הסוברים שאין צריך לקבוע מזוזה במרפסת כזו שאינה פתוחה לבית אלא לרשות הרבים, ויש הסוברים שיש לקבוע במרפסת זו מזוזה בלי ברכה, וכך ראוי לנהוג.

מקורות:

ראה באגרות משה יו"ד חלק א' סי' קפ"א שכתב שלדעת כל הראשונים בכה"ג אין חיוב מזוזה, ובשו"ת סת"ם להגר"ש קלוגר הל' מזוזה סי' א' כתב שלדעת הרא"ש יש חיוב לעשות מזוזה אף כאשר אין כניסה לבית כיון שיש למרפסת שם דירה עצמאית מחמת תשמישים הנוהגים לעשות במרפסת.