ריבית בהשקעה עם תשואה קבועה

אדם שעוסק בהשקעות בשוק ההון, מבטיח להחזיר תשואה קבועה, כל חודש, על סכום מסוים שמפקידים אצלו, (כעין בית השקעות) ללא קשר למידת הרווח שיעשה באמצעות הכסף שניתן לו (היינו שגם אם יפסיד בחלק מהחודשים, יחזיר את התשואה שהבטיח).
האם יש בכך חשש ריבית או שזה מותר.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

לא חשש ריבית אלא ריבית גמורה מן התורה.

מקורות:

ברגע שהוא מתחייב בתשואה מסוימת הרי הוא חייב באחריות גם על הקרן, שהרי אחרת הוא יצטרך לשלם את התשואה כל השנים, כך שהוא חייב באחריות על הקרן ומשלם ריבית.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לדברי הגרמ"מ שפרן שליט"א אין כאן חשש ריבית כיוון שגם את הקרן הוא לא יחזיר.
    והחכם עיניו בראשו, אנשים שמבטיחים רווח כספי בכל מקרה הם תמימים במקרה הטוב, או ע"פ רוב שרלטנים.
    מומלץ להוועץ ברב שפרן שליט"א לפני העסקה/הנפילה.
    ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי נהר