חשש ריבית במכירה בקומיסיון במחיר גבוה מהמחיר הרגיל

שלום אני סוחר ונגיד שהבאתי ללקוח מוצר אמרתי לו על המוצר לדוגמא 1000 שקל אני מוכר לך את זה. והוא מתלבט אם לקנות או לא. עכשיו אני רוצה להגיד לו תיקח את המוצר בקומיסיון אבל 1500 שקל, קומיסיון זה שאם הוא מוכר אז הוא מביא לי את הכסף. הוא יכול למכור מחר וגם עוד חצי שנה וגם בכלל לא ימכור ובסוף יחזיר לי את זה, אז זה סיכון מבחינתי בגלל זה מעלים את המחיר.
האם התוספת הזאת של המחיר בגלל שהוא בפועל לא קונה את זה אלא הוא כבייכול עובד בשבילי ומוכר לי את זה האם התוספת הזאת זה רבית דרבנן?

תודה מראש

אם אפשר גם מקורות תודה …

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

אין בכך בעיה של ריבית.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קעג סעיף יד.