אמא שהתגיירה כיצד בנה נעשה גר

שלום כבוד הרב,
יש לי שאלה פשוטה שהתקשתי למצוא תשובה פשוטה באינטרנט,
מה הוא זהות ילד (עד גיל 10) שנולד לאמא נוצרייה שעברה תהליך גיור מלא בישראל? האם הוא נחשב יהודי באופן מיידי? אם לא, מה צריך לקרות על-מנת שזה יקרה?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

אמא שהתגיירה לאחר שנולד בנה, אין בנה נעשה יהודי באופן אוטומטי, אלא הוא צריך לעבור גירות בעצמו, ולשם גירות של קטן, יש לאמו להביאו לבית דין ולהעבירו הליך גיור כפי שהוא צריך להעשות בילדים (טבילה ומילה בפני בית דין). אם התגיירה לפני שנולד בנה, אף אם התגיירה בעודה בהריון מועילה לו טבילת אמו ומילתו היא כמילת ישראל לכל דבר.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סי' רס"ח סעיף ז'. וע"ש שכשיגדל יכול הקטן למחות בגירותו ויחזור לגיותו. ובענין טבילת אמו כשהיא מעוברת אם היא עולה לבנה, נחלקו בזה כידוע בביאור דברי הגמרא ביבמות עח,א שעובר ירך אמו, ונחלקו הראשונים בביאור דין זה, ובזה תלוי אם נחשב גר בשעת טבילת האם או לא, ולעיקר ההלכה נקטינן עובר ירך אמו ראה באריכות בספר משנת הגר פרק ז' שהביא מקורות רבים מדברי הפוסקים בזה.