השכרת דירה שידוע שיגורו בה איש ואשה בלי להינשא

כב' הרב, שאלו אותי אודות השכרת דירה באזור חילוני מובהק לבחורה שידוע שהיא רוצה גם שיגור איתה גבר לפני הנישואין(כדי להחליט אם להינשא לבסוף) כפי שלצערנו הרב קורה לפעמים בחוגים מסוימים-
האם המשכיר חייב לסרב מפני לפני עוור ומסייע לדבר עבירה?(בעבר שאלתי רב מסוים שאסר לגמרי וכעת רב אחר שנשאל אמר שמותר להשכיר לבחורה כאשר רק איתה החוזה וההתעסקות,למרות שידוע שהיא תגור עם גבר-כי היא עושה כן על דעת עצמה ולא בגללי וכול.)
מה דעת הרב בנידון,ומה הנימוקים(אם יש מקורות מהאחרונים/פוסקי זמננו )-זה דחוף וגורם למתח לאדם ששאל אותי (הוא השתדל להמנע מזה והשכיר ל-2 נשים,אך אחת עוזבת והשניה מבקשת לאפשר לה לגור עם חבר לקראת נישואין) תודה!

תשובה:

שלום רב.

כיון שהם יוכלו לשכור נכס כזה במקום אחר, להלכה אפשר להקל ולהשכיר להם את הנכס במקום שיש הפסד אם לא ישכירו לו כמובא כאן ובמקורות המצויינים שם.

בהצלחה רבה.