קניית רכב מאדם שקנה מכונס נכסים

בס"ד
שלום.
אנו רוצים לרכוש רכב במגרש מכוניות ואמר לנו המוכר שהוא רכש את המכונית מכונס נכסים.
אנו רוצים לברר האם יש בעיה הלכתית כל שהיא עם קנייה של רכב זה?

כל טוב ושבוע טוב.

תשובה:

שלום רב,

סליחה על האיחור במתן התשובה

אין שום בעיה ברכישת הרכב.

מקורות:

במקרה זה היה שינוי רשות לאחר ייאוש, שהרי כמה ימים לפני שהקונה הראשון רכש את הרכב הבעלים ודאי התייאשו, והקונה זכה ברכב (גם לפי החשש שהוא נמכר בגין חוב שהוא שלא כדין תורה), עיין שו"ע חו"מ סי' שנו סעיף ג. לעניין קנייה ישירות מכונס נכסים עיין כאן וכאן.