ברנדי כשר לפסח

אני שאלתי שאלה בקשר לכשרות הברנדי לפסח, אבל התשובה שקיבלתי לא היתה מספיקה (כאן), ולכן אני אחדד את השאלה: בתמציות של פרחי באך שמים ברנדי, הברנדי ששמים הוא מאנגליה ששם הוא מקום הייצור של התמציות, הברנדי שלהם כשר לשתיה, ניסיתי לברר אם הוא גם כשר לפסח, אבל לא הצלחתי, ולכן אני שואל אם יש חשש חמץ במרכיבים של הברנדי באופן כללי

תשובה:

שלום רב.

הברנדי הוא תוצר של יין, ואין לו שום קשר לחמשת מיני דגן. הוא יותר קרוב ליין נסך.

פסח כשר ושמח

הרב יוסף זריצקי

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    אני עוסקת בפרחי באך. על מוצרי הרסקיו כתוב שהם כשרים בהשגחת בית דין לונדון. האם אתה מכיר את הכשרות הזו ויודע שהיא בסדר?

  2. אני מכיר. אני לא מאשר את הכשרות. ישנה בעיה באלכוהול. יש תשובה שמתירה את זה אבל כאן בארץ לא מקובל להקל בסתם יינם