זמן הטבילה לכלה

בחורה שסיימה שבעה נקיים יותר משבועיים לפני החתונה(סידרה ווסת ע״י כדורים), האם יש איזה זמן מסויים שעל פי הלכה תלך למקווה? ואם לא, האם כשסיימה שבעה נקיים יכולה ללבוש לא לבנים עד הטבילה?

תשובה:

שלום רב.

לכתחילה ראוי שכלה תטבול סמוך ככל האפשר לליל החתונה, ולכן המנהג שטובלות בלילה שקודם יום החופה. ובדיעבד יכולה להרחיק את הטבילה עד ארבעה לילות מליל החתונה, ואם הרחיקה יותר מכך בדיעבד עלתה לה טבילה.

לאחר הטבילה עד החתונה על הכלה להמשיך לבדוק את עצמה פעמיים ביום (אך אינה צריכה ללבוש לבנים), ובדיעבד אין להחמיר אם בדקה עצמה רק פעם אחת בז' הנקיים.

עד הטבילה אינה חייבת ללבוש לבנים, אך אם אין זה קשה עדיף לעשות כך.

מקורות:

רמ"א סי' קצ"ב סעיף ב', ובדי השולחן סי' קצ"ו ס"ק נ"ט וע'.