סדין לבן בשבעה נקיים

האם חייבים לישון עם סדין לבן בשבעה נקיים? ואם כן האם אפשר כשיש אורחים או כשמתארחים לוותר על זה? והאם זה נכון שחייבים לישון עם כותונת לבנה או שהצד ההפוך של הכותונת יהיה לבן? אודה לכם מאוד !

תשובה:

שבוע טוב.

מעיקר הדין כיום אין צורך לא בסדין לבן ולא בבגד לבן, מכיון שלובשים בגד הסמוך לגוף (לבנים) בצבע לבן, ובזה מקיימים את דין השולחן ערוך. אמנם יש הנוהגים להקפיד גם על סדין לבן, וגם על כותונת לילה לבנה, וכשיש אורחים או בכל מקרה שמתביישים בכך, ניתן להקל בזה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' קצ"ו סעיף ג', ובאגרות משה יו"ד ח"ד סי' י"ז אות כ"ז ובשבט הקהתי ח"ה יו"ד סי' קס"ה.