לתרומות לחץ כאן

טיגון דגים בשמן שטוגן בו בשר

שלום לכם.
אני עובד במסעדה שבה מכינים בשר בתוך אמבטיות בשמן עמוק.
באחת מהאמבטיות השמן משמש אך ורק להכנת צ׳יפס, אך לפעמים שמים בתוכה מיני בשר לכ-3 דקות.
השמן מוחלף פעם בשבוע-שבועיים.
עכשיו, רציתי לדעת, אם אטגן באחת מאמבטיות השמן הללו – אלו שמטגנים בהם ציפס כמעט כל 15 דקות, דג, האם הוא יחשב כבשרי?
או כפרווה?
תודה רבה והמשך יום נעים.

תשובה:

שלום רב.

אין לטגן דג בשמן זה מכיון שיש בזה חשש סכנה.

מקורות:

מכיון שטעם כעיקר דאורייתא, ויש טעם בשר בשמן, וגם לעניני סכנה אומרים טעם כעיקר כמו שנתבאר כאן.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל