שלום לכם.
אני עובד במסעדה שבה מכינים בשר בתוך אמבטיות בשמן עמוק.
באחת מהאמבטיות השמן משמש אך ורק להכנת צ׳יפס, אך לפעמים שמים בתוכה מיני בשר לכ-3 דקות.
השמן מוחלף פעם בשבוע-שבועיים.
עכשיו, רציתי לדעת, אם אטגן באחת מאמבטיות השמן הללו – אלו שמטגנים בהם ציפס כמעט כל 15 דקות, דג, האם הוא יחשב כבשרי?
או כפרווה?
תודה רבה והמשך יום נעים.
תשובה:
שלום רב.
אין לטגן דג בשמן זה מכיון שיש בזה חשש סכנה.
מקורות:
מכיון שטעם כעיקר דאורייתא, ויש טעם בשר בשמן, וגם לעניני סכנה אומרים טעם כעיקר כמו שנתבאר כאן.