תוקף זכרון דברים

רציתי לשאול מה התוקף של זכרון דברים
מכיון שחתמתי עם משהו כזה ועכשיו הוא מעוניין לבטלו\כבר בטלו,
מה עושים?

תשובה:

שלום רב.

אם נכתבו בזכרון דברים כל הפרטים המלאים של המקח (זהות המוכר והקונה, מיקום הנכס המדוייק, מחירים, תשלומים ותאריכים) לא ניתן לחזור מכך, ועל הצדדים לנהוג בו כקנין גמור. אם למרות זאת ביטל אחד הצדדים את המקח, הינך יכול לתובעו בבית דין כדי לחייבו להעמיד לך את המקח.

מקורות:

זכרון דברים נחשב כקנין אף אם יש בו תנאי שעל הצדדים לחתום חוזה מכמה טעמים כפי שהאריכו הפוסקים, עי' בשו"ת מנחת יצחק חלק ו' סי' ק"ע סעיף כ"א, פתחי חושן פרק ד' הערה ד' וראה כאן באריכות בביאור הסיבות לחלות הקנין בזכרון דברים.