אם להעדיף קרן פנסיה עם הכשר ותשואות נמוכות

שלום לכבוד הרבנים:
ישנו דבר די חדש של מתן כשרות על קרן פנסיה/ ביטוח מנהלים.
האם יש חובה על האדם לשים את כספי הפנסיה שלו במסלול כשר או שזו רק חומרה? הרי לפני כ 10 שנים לא היה דבר כזה בכלל, ולכן הגיוני שכספי הפנסיה של רוב האנשים (ובהם גם הרבנים) נמצאים בקרנות שאינן תחת כשרות.
זה משנה כי השאלה היא כמה יש על האדם להפסיד בכדי לשים את כספו בקרן כשרה, כי התשואות והתוצאות של הקרנות הכשרות נמוכות משל הקרנות הרגילות, גם אם לא בצורה גבוהה מאוד ולכן יש פה לאדם הפסד (שבחישוב של כל השנים נהיה ניכר מאוד).

תשובה:

בהפקדת כסף לקרן פנסיה ללא הכשר יש חששות גדולים של איסורי ריבית דאורייתא. בעבר זה לא היה ידוע כל כך והיום זה מפורסם יותר.

נכון שיש פוסקים המתירים ולא ניתן לומר על מי שסומך עליהם שהוא מלווה בריבית, אבל ודאי שיש להעדיף עם הכשר מאשר ללא הכשר, ויותר יש לחשוש מדברי חז"ל (ב"מ דף עא ע"א) שהמלווה בריבית נכסיו מתמוטטין מאשר להסתמך על התשואות של הקרנות. וכן גם כסף המגיע מעסקים בשבת אין בו סימן ברכה, קל וחומר מעסקים בערב שבת אחר חצות ומוצאי שבת לפני הבדלה שאין בהם סימן ברכה (פסחים דף נ ע"ב).

מקורות:

לעניין בעיות הקיימות בהשקעות עיין כאן.